top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De hulp

Titel: De hulp

Auteur: Freida McFadden

Uitgeverij: VBKLab

Pagina's: 334

Sterren: 3


Millie is wanhopig op zoek naar een job. Ze woont namelijk al een tijd in haar auto. Wanneer ze telefoon krijgt dat ze als hulp mag beginnen voor een rijke familie, is ze zeer enthousiast. Ze mag bij de familie Winchester inwonen en moet er het huis schoonmaken, eten klaarmaken en af en toe op hun dochter Cece passen.

de hulp Freida McFadden

Ze heeft al snel door dat haar job toch niet zo ideaal is als eerst gedacht. Nina, haar baas, lijkt haar in verschillende opzichten tegen te werken. Toch wilt Millie haar job niet verliezen en probeert al haar taken zo goed mogelijk uit te voeren. Andrew, Nina’s perfecte man, lijkt het af en toe toch voor haar op te nemen. Maar waarom blijft hij bij zo’n vreselijke vrouw?


Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel maken we kennis met Millie, Nina en Andrew. We lezen over hoe Millie start als hulp en wat ze in het huis meemaakt. Haar start lijkt zo zorgeloos, maar samen met Millie voel je al snel aan dat er iets niet klopt. De spanning loopt hier langzaamaan op, maar naar mijn gevoel iets te langzaam. Dit deel bestaat uit meer dan de helft van het boek en kon mijn aandacht niet goed vasthouden. Je weet gewoon dat er iets gaat gebeuren, maar dit lijkt maar niet te komen.


Vanaf deel twee was dit langzame wel over. We leren hier andere personages nog beter kennen omdat er wordt verteld vanuit iemand anders perspectief. Dit zorgt voor een complete twist die een hoop spanning met zich meebrengt. Vanaf dat moment is het boek niet meer weg te leggen. En dan komt deel drie waar alles samenkomt tot het verrassende einde.


De hulp is een spannende thriller die langzaam op gang komt. Het eerste deel kan wat saai overkomen, maar blijf zeker verder lezen, want vanaf deel 2 is het boek zeker de moeite waard.


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page