top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De dysasters

Titel: De dysasters

Auteur: P.C. Cast; Kristin Cast

Uitgeverij: Best of YA

Pagina's: 342

Sterren: 2



Foster gaat op haar 18e verjaardag met Cora naar een football wedstrijd kijken. Ze ontmoet hier Tate, die zal spelen tijdens de wedstrijd. Alleen zal de wedstrijd nooit starten want op dat moment komt er een tornado het veld op. Foster probeert de tornado te stoppen, wat lukt samen met de hulp van Tate. Ze hebben namelijk een gave, ze kunnen de lucht beheersen. Al snel blijkt dat er vier mensen naar hun op zoek zijn, met niet al te positieve bedoelingen. Ze moeten er alles aan doen om hun gave te leren beheersen en uit de handen van de Kern van Vier te blijven.


de boekenhamsteraar recensie boek de dysasters pc cast kristin cast

Dit boek is echt een tegenvaller. Je wordt meteen in het verhaal gegooid, zonder inleiding. Door deze slechte introductie duurt het heel lang voordat je als lezer eindelijk begrijp waarover je aan het lezen bent en zelfs dan is nog niet alles duidelijk. Zo stopt Foster opeens samen met Tate een tornado, door gewoon stop te zeggen. Dit had echt beter uitgewerkt mogen worden.


De personages zijn ook heel stereotiep. Foster is iemand die thuis les heeft gehad, ze heeft het niet zo op mensen en komt soms nogal grof over. Tate is dan weer de knappe footballspeler, die probeert zo aardig mogelijk te doen. Er is gewoon niets origineels aan hun karakter.

Ook komen ze vaak niet realistisch over. Foster en Tate hebben elkaar net ontmoet, wat een vreselijke ontmoeting bleek, maar na de ramp met de tornado gaat Tate gewoon met Foster mee, zonder al te veel overtuiging nodig te hebben.


De schrijfstijl is soms ook gewoon vreemd. Zo was er bijvoorbeeld deze zin: "Maar ze had een zwaar gevoel in haar maag, alsof ze te veel kaas had gegeten". Dit soort zinnen maakt het ook nog moeilijker om in het verhaal te komen.


Hoewel het concept van het boek veelbelovend was, is het slecht uitgewerkt. De personages zijn echte stereotypen en komen vaak onrealistisch over. De schrijfstijl is soms gewoon raar, wat samen met het feit dat er gewoon geen introductie in het verhaal is, het heel moeilijk maakt om in het verhaal te komen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page