top of page
Zoeken
Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie De bloemendochters

Titel: De bloemendochters

Auteur: Tessa Collins

Uitgeverij: HarperCollins

Reeks: De bloemendochters 1

Pagina's: 399

Sterren: 3.5


Dalia is opgegroeid op Blooming Hall, het landgoed van haar grootouders in Engeland. Haar grootouders zijn altijd een soort ouders voor haar geweest, aangezien haar moeder tijdens haar geboorte is overleden. Wanneer plots haar grootmoeder sterft, vindt de familie een brief van Dalia’s vader. Aangezien Dalia graag wilt weten waar ze vandaan komt, besluit ze met de weinige info die ze van haar vader heeft naar Mexico te gaan en hem daar te zoeken.


De bloemendochters tessa collins

De bloemendochters is het eerste deel in een serie, die zal gaan over vijf vrouwen, vijf werelddelen en één groot familiegeheim. Dit verhaal gaat over Dalia, de volgende boeken zullen waarschijnlijk elk een ander verhaal bevatten van iemand van de familie.


In het begin van het boek, worden er redelijk veel namen vermeld. Dit maakt dat het moeilijk te volgen is. Gelukkig staat er helemaal vooraan in het boek wel een stamboom waar je naar terug kan kijken. Na een aantal hoofdstukken zijn de verschillende namen geen probleem meer en kan je mee op zoektocht met Dalia.


Het boek vertelt twee verschillende verhaallijnen door elkaar. Dalia, die zich in het heden in Mexico bevindt, maar ook het verhaal van haar moeder 29 jaar eerder. Al blijft het grootste deel van het verhaal wel over Dalia gaan, toch is het fijn om de delen uit het verleden te lezen. De kleine stukjes informatie die Dalia onderweg verzamelt, kan je terugvinden in de flashbacks en zo krijg je een duidelijk beeld over zowel haar als haar moeder.


Verder is het ook een vlot te lezen verhaal, met een fijne schrijfstijl. Af en toe komt er wel iets te veel herhaling in voor, zoals wanneer Dalia voor de zoveelste keer vertelt waarom ze in Mexico is, maar verder is het gewoon een mooi verhaal om te lezen.


De bloemendochters is het mooie eerste deel van een serie. Ik ben benieuwd welke landen aan bod zullen komen in de volgende delen.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page