top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Combitickets

Titel: Combitickets

Auteur: Rudie Verbunt

Uitgeverij: Clavis

Pagina's: 237

Sterren: 3


Jules wordt tijdens de zomervakantie onverwacht gedumpt door haar vriend. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Jessie om haar door deze periode heen te helpen. Samen gaan ze naar een festival, want feesten, muziek en dansen zijn toch de beste oplossing tegen liefdesverdriet. Tijdens dit festival komt Jules erachter dat zij en Jessie toch redelijk verschillend zijn. Is hun vriendschap wel sterk genoeg om deze verschillen te overbruggen?

Combitickets Rudie Verbunt

Combitickets is een vlot te lezen boek dat verschillende onderwerpen bespreekt. We lezen over de achttienjarige Jules die last heeft van liefdesverdriet en dit samen met haar beste vriendin probeert op te lossen. Hierin spelen muziek, vriendschap en zelfs drugs een grote rol.


Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken en geschreven in redelijk eenvoudige zinnen. Dit maakt dat het vlot te lezen is, maar het kwam voor mij door de schrijfstijl een beetje over als een boek voor jongere lezers. Door de onderwerpen die erin voorkomen denk ik niet dat dit boek geschikt is voor deze leeftijdsgroep, dus dit kwam voor mij wat verwarrend over. In het boek lijkt het bijvoorbeeld heel normaal dat iedereen drugs gebruikt, terwijl dit nu niet echt een positieve boodschap meegeeft aan de lezer.


Jules is een aangenaam personage om over te lezen. Het is makkelijk om met haar mee te leven omdat haar emoties duidelijk overkomen en goed passen bij de situaties. Hoewel de informatie van de andere personages niet al te uitgebreid is, krijg je wel een duidelijk beeld van hun karakter. Hierdoor is iedereen makkelijk uit elkaar te halen wat meehelpt aan hoe vlot het boek leest.


Over het algemeen is het een mooi verhaal met een goede variatie van thema’s erin verwerkt, maar sommige gebeurtenissen waren toch niet al te realistisch. Op zich stoort dit niet, want het past allemaal bij het verhaal, maar het kan er wel voor zorgen dat je jezelf toch iets minder kan inleven.


Combitickets is een verhaal dat niet altijd even realistisch overkomt, maar over het algemeen is het wel een leuk verhaal met goede personages en mooie onderwerpen.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page