top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Aradia, godin der heksen - Friedl

Titel: Aradia, godin der heksen - Friedl

Auteur: Rebecca Kints

Illustrator: Anne Rasquin

Uitgeverij: Fill in The Blanks

Pagina's: 144

Sterren: 3


Friedl maakt iets vreemds mee op school en door wat er gebeurd is, is het voor haar mama duidelijk. Friedl is een heks en ze moet leren haar krachten te beheersen en liefst zo snel mogelijk. Er is een groot gevaar waar Frieldl klaar voor moet zijn. Gelukkig staat ze er niet alleen voor, ze krijgt hulp van haar familie.

aradia, godin der heksen friedl rebecca kints

Aradia, godin der heksen is een verhaal dat in een redelijk snel tempo leest. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, waardoor het constant interessant blijft om te lezen. Ook wordt de spanning goed opgebouwd waardoor je wilt weten hoe het zal eindigen.


Alleen is het einde een beetje snel. Ik had het gevoel dat er nog meer zou komen, maar het boek bleek toch echt uit te zijn. Persoonlijk voelde het alsof het boek midden in een hoofdstuk eindigt en dit was toch wel jammer.


Het boek focust zich op de wereld van de hekserij. Hierdoor komen er verschillende termen voor die je alleen in boeken over heksen ziet, maar gelukkig worden deze kort en duidelijk uitgelegd.


Verder bevat dit boek mooie tekeningen. Eén aan het einde van elk hoofdstuk. Deze tekening beeldt een scène uit die in het hoofdstuk voorkwam. Om dit helemaal duidelijk te maken staat er onder de tekening de tekst die ermee overeenkomt. De tekeningen zijn zwart wit, maar met een beetje oranje erin verwerkt.


Er worden redelijk wat spreuken gebruikt in het boek, en bij elke geschreven spreuk staat er een voetnoot. Deze verwijst naar een spreukenlijst achteraan in het boek. Het is wel leuk om alle spreuken samen te zien met de betekenis ervan. Dit kan helpen tijdens het lezen als je niet meer weet wat welke spreuk doet. Alleen staat deze voetnoot er wel heel vaak. Het zou overzichtelijker zijn als dit alleen bij de eerste spreuk gebeurde of vooraan in het boek meteen vermeld staat dat deze lijst bestaat. Ook staat er een stamboom achteraan het boek, deze staat wel maar een keer aangegeven door middel van een voetnoot, wat veel overzichtelijker is.


Wat leuk is om te weten, is dat er bij elk verkocht boek €5 gedoneerd wordt aan de MS-Liga.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page