top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Recensie Amarant

Titel: Amarant

Auteur: Emmelie Arents

Uitgeverij: Hamley books

Pagina's: 320

Sterren: 4


Arelle is een mens en behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze mogen maar weinig en moeten in perfecte gezondheid blijven omdat elk mens meegenomen kan worden voor orgaandonatie. Wanneer Arelle hoort van het bestaan van STORM, een groep die het systeem wilt vernietigen, is ze bereid mee te helpen.

Ceda is een creatie, gemaakt om te sterven. Het is de bedoeling dat ze haar lichaam afstaat zodat een ander via een hersentransplantatie verder kan leven. Ze wilt dit echter niet en het lukt haar om te ontsnappen uit de instelling, waarna ze langzaamaan steeds meer te weten komt over hoe slecht het systeem werkelijk is.

amarant emmelie arents

Er gebeurt heel veel in het verhaal en alles volgt elkaar direct op. Dit maakt dat je je aandacht constant bij het boek moet houden want anders mis je belangrijke informatie. Wel leest het boek hierdoor vlot, maar als je even afgeleid bent, moet je wel terug lezen omdat het verhaal anders niet meer te volgen is. Het zou iets fijner lezen als alles elkaar niet direct opvolgt en er af en toe een rustiger gedeelte in het boek zit. Het verhaal wordt nooit saai, tot in het laatste hoofdstuk blijft de spanning aanwezig. Alle spannende gebeurtenissen en de vele plot twists maken dat je het boek niet weg kan leggen.


Hoewel dit boek een hele nieuwe samenleving weergeeft, is dit niet moeilijk te volgen. Vanaf het de eerste hoofdstukken is heel de wereld kort uitgelegd en blijft alles doorheen het boek duidelijk. Door de korte maar duidelijke beschrijvingen blijft het ook vlot lezen.


Soms had ik wel problemen om me in te leven in de hoofdpersonages. Op vele momenten zijn het personen die geen angst lijken te kennen en alles doen ondanks het gevaar. Ik mis af en toe de angst die ze iets realistischer zou doen lijken.


Amarant is een origineel dystopisch verhaal vol spanning. Er gebeurt veel en alles volgt elkaar snel op, soms te snel. Indien je tijd hebt om te lezen zou ik dit boek zeker aanraden, want eenmaal begonnen is het boek niet meer weg te leggen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page