top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Prachtig slot, maar er blijven vragen onbeantwoord

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Val en verlossing

Auteur: Leigh Bardugo

Reeks: De Grisha 3

Uitgeverij: Blossom books

Pagina's: 387

Sterren: 4


Let op: kan spoilers bevatten van andere delen uit de reeks, Schim en schaduw, Dreiging en duisternis


Alina is wederom gevlucht, maar nu ondergronds. Ze is haar krachten kwijt en aan het herstellen van haar gevecht met de Duisterling. Alleen wordt ze opnieuw gevangen gehouden, dit keer door de Apparat. Ook dit maal weet ze te ontsnappen en gaat ze op zoek naar het enige waarmee zij het gevecht kan winnen van de Duisterling: de Vuurvogel.


de boekenhamsteraar recensie boek val en verlossing leigh bardugo

In dit derde deel komt er een deel belangrijke geschiedenis van een van de personages voor. Door deze informatie kunnen bepaalde personages anders bekeken worden. Het zorgt ervoor dat de personages “echt” worden.

Helaas geldt dit niet voor alle personages, er zijn er een aantal die wel voorkomen in het boek, maar waar heel weinig van bekend is. Van deze personages zijn er echt wel een aantal bij waarvan het leuker zou zijn om ze te leren kennen, niet alleen dat ze er zijn en verder niet veel doen.


Ook dit boek las heel vlot, waardoor deze geweldige serie te snel op zijn einde kwam. Er wordt ruim op voorhand opgebouwd naar “het gevecht”, maar ondertussen zijn er genoeg andere spannende momenten. Het boek verveeld nooit.


Wederom komen er in dit boek veel meer vragen over de Grisha en hun krachten. Helaas zijn er ook hier geen antwoorden over aanwezig. Dit is echt wel jammer, want daar gaat een groot deel van het verhaal over. Na drie boeken is het bijvoorbeeld nog altijd niet volledig duidelijk wat welke Grisha precies kan.


Val en verlossing is het mooie slot van de reeks, waarin de hoofdpersonages geweldig zijn uitgewerkt. Helaas zijn niet alle personages genoeg uitgewerkt en ontbreekt er veel informatie over de Grisha en hun krachten. Ondanks deze paar nadelen leest het boek heel vlot en is het te snel gedaan.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page