top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Perfect om bij weg te dromen

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Night thinker

Auteur: Luna Van Roosen

Reeks: Day dreamer 2

Uitgeverij: Hamley books

Pagina's: 247

Sterren: 3


Let op: kan spoilers bevatten van vorige deel in reeks: Day dreamer

Lora zit al een tijdje in het kasteel, maar dit kasteel en zijn bewoners hebben nog altijd geheimen voor haar. Wat is Bobby’s geheim en wat is er met zijn broers gebeurd en nog veel meer andere vragen zijn onbeantwoord voor Lora.

de boekenhamsteraar recensie boek night thinker luna van roosen

Het eerste dat opvalt is dat de proloog van het verhaal een van de laatste hoofdstukken uit het vorige boek is. Dit is jammer, het is wel handig om een korte samenvatting van het eerste boek te geven aan het begin, maar een heel hoofdstuk is wel veel herhaling.


Het hoofdpersonage Lora komt op sommige momenten nog steeds onrealistisch over. Zo krijgt ze de kans om haar moeder te bellen, maar als ze eenmaal aan het bellen is durft ze niets te zeggen, ookal weet ze hoe ongerust haar moeder is. Gelukkig heeft Lora ook een aantal realistische eigenschappen, zoals haar nieuwsgierigheid en vastberadenheid. Ondanks dat haar eerdere poging om antwoorden van Bobby te krijgen zijn mislukt, blijft ze steeds opnieuw proberen de antwoorden te krijgen.


Ook dit deel heeft weer veel weg van een echt sprookje. Ook hier zijn er elementen terug te vinden van bekende sprookjes, zowel directe als indirecte verwijzingen. Dit kan een aantal zaken voorspelbaar doen overkomen.


Het einde is voor mij voorspelbaar, wat ook betekend dat de spanningsopbouw naar het einde toe niet tot zijn recht komt. Hierdoor lijkt het weer alsof er in dit boek niet veel gebeurd omdat de spanning ver te zoeken is en het verhaal soms traag vooruitgaat.


In het begin van het verhaal zijn er best veel onbeantwoorde vragen. Veel hiervan worden langzaamaan duidelijk, maar een groot aantal blijven nog onbeantwoord. Het nadeel hiervan is ook dat het boek niet af voelt.


Night thinker is wederom een mooi sprookje en een perfect boek om te lezen als je eens zin hebt in echte ontspanning of om helemaal weg te dromen. Zoek je een spannend boek of een boek met veel diepgang is dit niet de juiste keuze.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page