top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Origineel concept, spannende inhoud

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Mijn waarheid

Auteur: Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley books

Pagina's: 496

Sterren: 4


Elias en Nathalie zijn net getrouwd, wanneer Nathalie van een berg valt. De enige twee mensen die dit zagen gebeuren waren Elias en Nathan. Elias beweert dat het een ongeluk was, maar Nathan beweert dat Elias haar heeft vermoord. Eén verhaal, twee vertellers, wie geloof jij?


De boekenhamsteraar recensie boek mijn waarheid sandra j paul

Het boek bestaat uit twee verhalen: de waarheid van Elias en de waarheid van Nathan. Er kan gekozen worden welk verhaal je eerst leest want aan de ene kant van het boek staat de waarheid van Nathan en aan de andere kant staat de waarheid van Elias. In het midden staat de waarheid, wat er echt gebeurd is. De waarheid staat ook goed aangegeven, dus het is niet mogelijk om per ongeluk al de waarheid te lezen voordat je het andere verhaal hebt gelezen.


Natuurlijk kunnen er verwachtingen zijn dat je twee keer hetzelfde verhaal gaat lezen met een paar kleine verschillen, maar dit is zeker niet waar. Er zijn wel een aantal zaken die herhaald worden, maar dit moet ook en is totaal niet storend.

De verhalen verschillen best veel van elkaar want de twee vertellers zijn ook niet altijd samen. Nathan woont in België en reist veel voor zijn werk terwijl Elias in Amerika woont. Hierdoor zijn er dus delen in het verhaal waar de andere persoon niet echt in voorkomt of niets van weet. Het zijn dus gewoon twee totaal verschillende verhalen.


Het verhaal bevat veel flashbacks. Zo krijg je te horen wat er gebeurd is de dag voordat Nathalie stierf en wat er gebeurde nadat ze stierf, maar ook wordt er verteld over gebeurtenissen voor die dag. Het was soms een beetje ingewikkeld omdat er bijvoorbeeld eerst een hoofdstuk is over na het ongeluk en daarna een hoofdstuk van voor de dag van het ongeluk,… Gelukkig staat er bij elk hoofdstuk wel een datum en tijd zodat het wel duidelijk is over wanneer het gaat.


Het enige nadeel van dit boek was dat de waarheid voorspelbaar was. Dit neemt niet weg dat dan heel het verhaal saai wordt. Er zijn nog genoeg andere elementen die belangrijk zijn voor het verhaal en totaal niet voorspelbaar zijn.


Mijn waarheid is een thriller met een origineel concept: de ene kant van het boek is de waarheid van Nathan en de andere kant is de waarheid van Elias en de echte waarheid bevindt zich in het midden. De te verwachten herhalingen zijn bijna niet aanwezig, waardoor de twee verhalen echt aparte verhalen zijn. Hoewel de echte waarheid voorspelbaar is, zijn er nog genoeg andere niet voorspelbare gebeurtenissen aanwezig. Het boek is een echte aanrader.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page