top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Kleine aanvulling

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Alle sterren

Auteur: Marissa Meyer

Reeks: De lunar chronicles 4,5

Uitgeverij: Blossom Books

Pagina's: 344

Sterren: 3


Let op: kan spoilers bevatten van andere delen in reeks, Cinder, Scarlet, Cress, Levana, Winter


Alle sterren is een boek dat bestaat uit kortverhalen over The Lunar Chronicles. In het totaal zijn het negen extra verhalen. Deze gaan over de verschillende personages uit de vorige boeken en er zit zelfs een verhaal over een nieuw personage bij.


Alle sterren Marissa Meyer

De verhalen gaan hoofdzakelijk over het verleden van de welbekende personages uit de eerdere boeken: Cinder, Iko, Thorne, Cress, Scarlet, Wolf, Winter en Jacin. De verhalen zijn uitgebreide versies van een bepaald moment dat heel kort in de vorige boeken werd beschreven, zoals het verhaal van hoe Wolf van kind tot alfa is gekomen, waarom Winter besloot om haar gave niet meer te gebruiken,...


Ook bevat dit boek het kortverhaal De kleine androïde. Dit verhaal heeft niet veel te maken met de vorige boeken, maar is wel een leuke toevoeging. Er komen geen bekende personages in voor, behalve Cinder die toch heel even in het verhaal verwekt zit. Het past ook bij de reeks aangezien ook dit verhaal gebaseerd is op een sprookje, namelijk de kleine zeemeermin.


Het laatste verhaal speelt zich, in tegenstelling tot de andere verhalen, niet in het verleden af, maar na de gebeurtenissen uit het boek Winter. Dit verhaal is het slot voor de reeks, beter dan het slot van het vorige boek. Het geeft echt een gevoel dat het verhaal is afgesloten. Er is natuurlijk rekening gehouden met een mogelijkheid op een vervolg, maar dit is niet nodig.


In het algemeen waren deze verhalen niet echt een aanvulling op de andere boeken, met als uitzondering het laatste verhaal. Als echte fan van deze serie is het natuurlijk wel aan te raden om dit boek te lezen, aangezien het toch een klein beetje meer informatie geeft over de achtergrond van de personages.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page