top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Het verhaal over een familie met geheimen

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Familie liegt nooit

Auteur: Karen M. McManus

Uitgeverij: Van Goor

Pagina's: 298

Sterren: 4


De familie Story bestaat uit Mildred, een vrouw die haar vier kinderen onterfde; Adam, Anders, Allison en Archer, de vier kinderen die "weten wat ze hebben gedaan"; en Milly, Aubrey en Jonah, de kleinkinderen die een onverwachte uitnodiging krijgen van hun grootmoeder om bij haar te komen werken.


De boekenhamsteraar recensie boek familie liegt nooit karen mcmanus

Milly, Aubrey en Jonah kennen elkaar eigenlijk niet, ookal zijn ze familie van elkaar. Ze krijgen alle drie een brief van hun oma waarin gevraagd wordt of ze in de vakantie in haar resort zouden willen werken. Dit lijkt voor hun ouders de perfecte kans om hun erfenis terug te kunnen verdienen en dus worden ze verplicht te gaan, ookal willen ze dit zelf niet. Uiteindelijk gaan ze die zomer dus toch naar Gull Cove Resort en komen ze erachter dat hun familie meer geheimen heeft dan ze ooit hadden kunnen denken.


Het verhaal wordt in vier verschillende perspectieven verteld: Milly, Aubrey, Jonah en Allison (toen ze achtien jaar oud was). De drie hoofdpersonages worden goed uitgewerkt en het is ook totaal niet verwarrend om in deze verschillende perspectieven te lezen. Het verhaal van Allison komt niet vaak aan bod, maar is toch een meerwaarde voor het boek. Het geeft aan hoe zij op dat moment haar jeugd beleefde, waardoor het verhaal van het verleden niet alleen maar verteld wordt, maar waardoor je het ook vanuit iemand uit die tijd kan beleven.

Doordat er verschillende perspectieven gebruikt worden, kan het soms ingewikkeld zijn wie nu weer wie was en wie de moeder/vader van die persoon is. Hier is gelukkig ook een oplossing voor, in het begin van het boek staat namelijk een stamboom van de familie Story. Deze kan dus op elk moment bekeken worden als het even niet duidelijk zou zijn.


In het begin is er niet echt veel spanning aanwezig, maar toch zorgt de auteur ervoor dat het verhaal nooit saai wordt. Er worden vaak kleine spannende elementen toegevoegd waardoor je toch door wilt lezen. Natuurlijk zijn er behalve deze kleine elementen ook grotere vragen die doorheen heel het verhaal blijven, zoals de vraag waarom Mildred haar kinderen onterft heeft. Tegen het einde is er wel veel spanning aanwezig en is het boek ook niet weg te leggen. Daarbovenop eindigt het boek ook nog met een plottwist die zeker niet te voorspellen was.


Familie liegt nooit komt traag op gang, maar is zeker de moeite waard om te lezen. De personages zijn goed uitgewerkt en het einde is echt niet voorspelbaar.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page