top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Elfhame serie - Holly Black

De wrede prins - 4,5 sterren

De gevallen koning - 4 sterren

De verbannen koningin - 4 sterren


Let op: dit is een recensie over alle drie de boeken en kan dus kleine spoilers bevatten.


Jude was zeven toen een onbekende man haar huis binnen ging en haar ouders vermoordde. De man nam haar en haar twee zussen mee naar Elfhame, het land van de Faeries. Hoelang ze er al woont maakt niet uit, zelfs na tien jaar blijft Jude gezien worden als minderwaardig door de Faeries omdat ze een mens is. De ergste voor haar zijn prins Cardan en zijn vrienden, ze zijn zo erg dat ze haar zelfs bedreigen. Haar doel is om mee te doen aan het toernooi om ze een ridder te worden zodat ze kan laten zien dat ze niet zo nutteloos is als de meeste Faeries denken.


Elfhame serie holly black

Deze boeken bevatten alles wat een goede fantasy moet bevatten. Een goed uitgewerkte wereld, mythische wezens en voldoende spanning.


Door alle boeken heen volg je Jude. In het eerste boek vond ik haar zo realistisch uitgewerkt, haar haat, haar acties, alles klopte gewoon. Na dit boek veranderde dat wel, ze leek ineens een totaal ander karakter te hebben, het was niet meer Jude van het eerste boek. Dit was echt wel het grootste nadeel van alle boeken want hierdoor komt Jude totaal niet meer over als een realistisch personage en is het moeilijker om je opnieuw te kunnen inleven.


Door de schrijfstijl en de spanning lezen de boeken over het algemeen vlot. Er zit af en toe wel een stukje in dat minder vlot leest, dit had ik vooral in het begin van elk boek.


Er komen een aantal verschillende mythische wezens in voor zoals kobolden en pixies. Deze worden niet goed beschreven. Als je nog nooit van deze wezens hebt gehoord, kan het best moeilijk zijn om ze voor te stellen.


Over het algemeen is de verhaallijn goed uitgewerkt en origineel. Ik zou deze boeken dus zeker aanraden indien je van fantasy boeken houdt.




16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page