top of page
Zoeken
Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

De Koningsspelen - Opstaan

Titel: De Koningsspelen - Opstaan

Auteur: Mary van de Kerkhof

Uitgeverij: Boekscout

Reeks: De Koningsspelen 2

Pagina's: 224

Sterren: 4


Prinses Arabelle is bezig met de Koningsspelen, waarbij ze samen met andere prinsen en prinsessen getest wordt of iemand bekwaam is als vorst. Naast de opdrachten en de camera’s komt er een extra probleem bij voor Arabelle, haar gevoelens. Ze besluit zich volledig te focussen op de opdrachten en op die manier zo ver mogelijk te geraken in de spelen. Alleen is dit niet zo eenvoudig.

De koningsspelen opstaan mary van de kerkhof

‘Opstaan’ is het tweede deel van de serie. Het verhaal start meteen waardoor je na een pagina al niet meer kan stoppen met lezen. Alleen als er wat tijd zit tussen het lezen van het eerste boek en dit tweede deel kan het wel een nadeel zijn, omdat er geen korte samenvatting komt van wat er gebeurd is.


Arabelle maakt tijdens het verhaal een hele evolutie mee. Ze wordt meer zelfzeker en wilt veel verder komen in de spelen dan oorspronkelijk gedacht. Ik vind het altijd mooi om te lezen hoe een personage zo positief kan veranderen. Het enige dat me een beetje stoorde was dat het lijkt alsof ze meer mensen begint te vertrouwen en dat er veel redelijk goed verloopt. Doorheen het verhaal blijft gezegd worden dat het een competitie is en haar oorspronkelijke plan waarbij ze niemand kon vertrouwen lijkt vergeten. Dit terwijl het me juist realistischer lijkt om wantrouwig te zijn tegenover anderen. Verder is het juist mooi om te lezen hoe Arabelle met tegenslagen omgaat, maar dat miste ik dus een beetje in dit boek. Dit wilt natuurlijk ook niet zeggen dat alles positief verloopt, maar wel iets te mooi om waar te zijn.


Verder blijft het gewoon een heel mooi verhaal om te lezen. Arabelle is nog steeds een goed uitgewerkt personage waarin je je makkelijk kan inleven. Het verhaal is zo geschreven dat je het het liefst in een keer uit wilt lezen en daarna nog verder wilt gaan in het derde deel.


De Koningsspelen - Opstaan is het tweede deel van de serie. Het is wederom een heel mooi verhaal, waarna je het liefst verder wilt naar het derde deel.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page