top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Combinatie fantasie, spanning en humor

Bijgewerkt op: 13 jun. 2021

Titel: Nimona

Auteur: Noelle Stevenson

Uitgeverij: Blossom books

Pagina's: 256

Sterren: 4


Nimona is niet zomaar een kind, nee ze is een gedaanteverwisselaar. Ze kan in alle levende wezens veranderen als ze dit wilt. Ze wil de nieuwe sidekick van Zwarthart worden, een slechterik die toch andere ideeën heeft over slecht zijn dan Nimona. Hun vijand is het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom, waaronder ook een oude vriend van Zwarthart, Goudzak. Het doel van Zwarthart en Nimona is dan ook om het Instituut ten val te brengen.


De boekenhamsteraar recensie boek nimona noelle stevenson

Dit boek is een graphic novel, wat betekend dat het boek bestaat uit tekeningen, zoals een stripboek. Wat meteen opvalt is hoe goed de tekeningen wel niet zijn. Zo zijn de personages zelf al best goed getekend, maar ook hun gezichtsuitdrukkingen zijn heel goed gemaakt. Door alleen naar de tekeningen te kijken en de tekst niet te lezen, is het verhaal al te volgen. Ook is het leuk om dit boek ergens open te slaan en gewoon de tekeningen te bekijken zonder het verhaal echt te lezen.


Doordat het boek een graphic novel is, is er natuurlijk minder tekst. Dit neemt niet weg dat het verhaal en de personages niet goed zijn uitgewerkt. De hoofdpersonages hebben allemaal hun eigen karakter en ook een beetje een achtergrondverhaal. Hierdoor is inleving mogelijk in dit boek. Ook het verhaal is goed opgebouwd, het begin is een beetje apart, maar na een aantal pagina’s te hebben gelezen, is de schrijfstijl bekent en wordt het ook leuker.


Er komt best wat humor in het boek voor, al zal niet iedereen dit zo grappig vinden. De humor is eerder wat droog. Behalve humor wordt er ook genoeg spanning opgebouwd, al is dit nog niet vanaf het begin. Eenmaal dat de introductie in het verhaal gedaan is en de spanning wordt opgebouwd, leest het boek heel vlot.


Nimona is een combinatie tussen fantasie, spanning en humor. Ook is elke tekening een klein kunstwerk, dus alleen het boek bezitten om er af en toe eens in te kijken is ook een aanrader.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page