top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Boekenhamsteraar

Boeken om naar uit te kijken - juni 2022

Ik vind het altijd leuk om te kijken welke boeken binnenkort verschijnen, dit doe ik dan ook meteen als ik zie dat er een nieuwe brochure uit is gekomen. Zo zoek ik voor mezelf uit welke boeken me interesseren. Deze boeken lijken me allen leuk om te lezen en verschijnen in juni:


De allergrootste - Davide Morosinotto - Pelckmans


Kanton, 1770. De zesjarige Yu heeft haar ouders nooit gekend. Ze werkt in het theehuis van de opvliegende Bai Bai, die elke gelegenheid aangrijpt om haar te vernederen of te slaan. Op een dag ontmoet Yu haar leeftijdgenootje Li Wei, een jongen die bedreven is in de krijgskunst. Yu vraagt hem om haar te leren vechten. Dat het meisje talent heeft, is meteen duidelijk.

Als Yu enkele jaren later ontvoerd wordt door de bloeddorstige piraten van Gouden Draak, zijn het haar vechtkunsten die haar leven redden. In plaats van haar te doden, neemt Gouden Draak haar op in de bemanning. Dit is het begin van Yu’s leven als piraat. Op negentienjarige leeftijd wordt ze commandant van een hele vloot, die algauw meer dan honderd schepen telt. Haar naam terroriseert de Chinese Zee, haar macht lijkt eindeloos.

Maar Yu’s roem heeft haar een even krachtige als mysterieuze vijand bezorgd… Een vijand die nergens voor terugdeinst en één doel voor ogen heeft: het vernietigen van de wushu van Lucht en Water, de legendarische vechtkunst waar Yu de allergrootste meester in is.

Een adembenemend avontuur en een buitengewone coming-of-ageroman, geinspireerd op het waargebeurde verhaal van Ching Shih, die het bevel voerde over de grootste piratenvloot aller tijden.



De man van rook - J.M. Miro - Boekerij


Engeland, 1882. Op de huid van de zestienjarige Charlie Ovid is geen litteken te bekennen, ondanks zijn traumatische jeugd in Mississippi. Zijn lichaam geneest zichzelf razendsnel, of hij dat nu wil of niet. Marlowe, die te vondeling is gelegd in een goederenwagon, stoot een sinister blauw licht uit. Hij kan ervoor kiezen mensen te helen of te verwonden. Wanneer detective Alice Quicke de opdracht krijgt om deze twee kinderen in veiligheid te brengen, uit naam van het instituut waarvoor ze werkt, beginnen ze alle drie aan een ongelofelijk avontuur waarbij ze het rijk van de levenden en de doden ontdekken.

Eenmaal op reis stuit het drietal op een dreiging: Jacob Marber, een man gemaakt van rook, die de kinderen koste wat het kost in handen wil krijgen voor zijn eigen sinistere doeleinden. Er volgt een klopjacht vol wonder en verraad, via de gasverlichte straten van Londen en het Meiji-tijdperk in Tokio, die eindigt bij het instituut Cairndale, een naargeestig landgoed buiten Edinburgh. Hier voegen Charlie en Marlowe zich bij andere kinderen met bijzondere gaven. Daar dreigt het rijk van de doden samen te smelten met dat van de levenden en al snel blijkt dat Jacob hen ook hier kan bereiken.

Zonder de hulp van Alice is het aan Marlowe, Charlie en de andere kinderen om de geschiedenis van het instituut te ontrafelen, hun talenten te ontdekken en er eens en voor altijd achter te komen wat de aard is van het kwaad dat hen achtervolgt.



Dief van de nacht - Holly Black - Boekerij


We denken allemaal dat onze schaduw niets meer is dan ons lichaam dat het licht blokkeert.

Maar wat als we het mis hebben?

In Charlie Halls wereld is iets bijzonders aan de hand. Net als overal hebben mensen er een schaduw, maar die schaduw maakt deel uit van hun persoonlijkheid. Ze kunnen hun schaduw naar believen aanpassen, als statussymbool of ter vermaak. Er wordt gefluisterd dat die aanpassingen grote gevolgen kunnen hebben en je zelfs je leven kunnen kosten. Toch gaan de meeste mensen graag mee in de modetrend.

Charlie is een jonge barvrouw die een extra zakcentje verdient door zich te laten inhuren voor allerhande vuile klusjes. Ze woont samen met haar vriend Vince, een lieve jongen die al zo lang als Charlie hem kent zonder schaduw door het leven gaat. Volgens haar zus Rae is dat een duidelijk teken dat er iets mis is met Vince, maar Charlie luistert niet. Tot iemand haar een flinke zak geld biedt om de moordenaar van een jonge vrouw te vinden. Het spoor voert naar niemand minder dan Vince. Ze waarschuwt hem meteen, maar de twijfel slaat toe: hoe goed kent ze hem eigenlijk?



Gamechanger - Neal Shusterman - Peckmans


Ash is het gewend om klappen te incasseren op het veld voor zijn footballteam – tot hij er één incasseert die niet alleen invloed heeft op zijn lichaam, maar op zijn hele realiteit. Het begint met een kleine verandering, maar al snel wordt duidelijk dat Ash na elke wedstrijd naar een ander universum gekatapulteerd wordt. Gaandeweg veroorzaken de veranderingen in de werkelijkheid ook belangrijke veranderingen in Ash’ eigen identiteit.

Terwijl Ash het leven vanuit andere perspectieven ervaart, begint hij steeds meer aan de wereld te twijfelen. Hij krijgt een spoedcursus racisme, seksisme, homofobie en privilege door een reeks wereldschokkende gebeurtenissen die hem harder zullen raken dan zijn eigen tackles op het voetbalveld.



Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab - De Fontein


Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.

Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd - brugklassers die elkaar nauwelijks kennen - op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.

Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?



In het vervloekte hart - Rima Orie - Moon


Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari is een bloedkind, wat betekent dat ze in staat is zielen te bespelen. Maar aangezien dit ten strengste verboden is, is het haar lot om dit geheim tot haar dood bij zich te dragen. Wanneer ze gerekruteerd wordt om tot soldaat te worden opgeleid in het grootste militaire fort van het land, Kuwatta, komt daar echter verandering in.

Priya komt in een wereld terecht waar brute kracht en een rigide militaire hiërarchie bepalen wie zegeviert, en waar blinde gehoorzaamheid en strikte discipline van iedereen geëist worden. Tot haar verbazing blijkt haar aangeboren magie in deze nieuwe wereld voor het eerst een voordeel te zijn. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding. Deze groep soldaten zal meevechten in de guerrillaoorlog die het verscheurde land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat een groot en dodelijk gevaar zich in het vervloekte hart van Kuwatta schuilhoudt...



Jageres - Malinda Lo - Dutch Venture Publishing


De natuur is uit balans in de mensenwereld. De zon heeft al jaren niet meer geschenen en de oogsten mislukken. Erger nog: vreemde en vijandige wezens beginnen overal op te duiken.

Om de crisis op te lossen worden de orakelstenen geworpen. Kaede en Taisin, twee zeventienjarige meisjes, worden uitgekozen om op een gevaarlijke reis te gaan naar Tanlili, de stad van de feeën-koningin. Taisin is een wijze, jonge vrouw vol magie. Kaede is juist heel aards, zonder ook maar iets bovennatuurlijks. En toch worden de lotsbestemmingen van de twee meisjes tijdens de missie naar elkaar toegetrokken. Ze beginnen zelfs verliefd op elkaar te worden.

Maar het koninkrijk heeft slechts één jageres nodig om gered te worden, en wat daarvoor gedaan moet worden kan Kaede en Taisin voor altijd uit elkaar scheuren.

Jageres is overladen met weelderige, Chinese invloeden en details geïnspireerd door de I Ching, en zit vol actie en romantiek.



Kroon van gouden beenderen - Jennifer L. Armentrout - Zomer & Keuning


Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantië, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.



Museumnacht - Chinouk Thijssen - Clavis


Enkele jaren geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu 50.000 euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden zich eraan wagen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep?



Wings - Aprilynne Pike - Dutch Venture Publishing


Laurel staarde met grote ogen naar de bleke dingen achter haar rug. Ze waren angstaanjagend mooi - te mooi voor woorden. Ze draaide zich weer naar de spiegel en slikte. Ze leken bijna op... vleugels.

De vijftienjarige Laurel heeft altijd op het platteland gewoond met haar hippie-ouders. Wanneer ze met zijn allen naar de grote stad verhuizen zodat Laurel naar de middelbare school kan, moet ze heel erg wennen. Ze mist haar oude huis enorm, al gaat het goed op school en raakt ze bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas. Tot Laurel merkt dat ze vleugels krijgt... letterlijk. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst.

Als Laurel erachter komt dat ze ooit te vondeling is gelegd, is het raadsel compleet. Wie is ze, en nog veel belangrijker: wát is ze precies?




1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page